13 Mart 2008 Perşembe

Elveda Rumeli Dizisi Oyuncuları 2


Şebnem Sönmez (Fatma)

şebnem sönmez

Sütçü Ramiz’in karısıdır. Biryandan 5 kızını idare eder, evi çekip çevirir. En az kocası kadar inatçı ve dediğim dedik bir kadın olan Fatma, evlilik çağındaki kızlarını hayırlı kısmetlerle evlendirmek ister.
Berrak Tüzünataç (Vahide)

berrak tüzünataç

Ramiz ve Fatma’nın Hatice’den sonra doğan kızlarıdır. Son derece zeki ve hazır cevap bir kız olan Vahide’ye, anası keskin nişancılığı ve gözü pekliği yüzünden “asker kızım” demektedir. Vahide Mustafa’ya gönlünü kaptırır ancak bir arada olmaları mümkün değildir.


Tuna Orhan (Terzi Hasan)

tuna orhan

Terzi Hasan Pürsıçan kasabasının deli dolu ve fakir terzisidir. Kız kardeşi Meryem ve onun 5 kızancığıyla birlikte küçük bir evde yaşar. Hatice’yi Ramiz den almak için çok uğraşmış, Sonunda evlenmeyi başarmıştır. Hasan sakarlıkları ve kırdığı potlarla zaman zaman Ramiz’i çileden çıkarsa da son derece iyi kalpli ve sevimli bir adamdır.

Tolgahan Sayışman (Mustafa)

tolgahan sayisman

Mustafa, genç yakışıklı cesur ve mert bir delikanlıdır. İstanbul’da tıbbıyede okurken İttihat ve Terakki hareketine dâhil olup, bir kaçak olarak Pürsıçan’a gelmiştir. Kaymakam Dilaver’in de desteğini alarak Sütçi Ramiz’in evinde kalmaya başlar. Herkes onu Ramiz ’in yeğeni Namık olarak tanımaktadır. Mustafa yüzünü gizleyerek Pürsıçan’da çetelere karşı mücadeleye başlar Köylüler ona Kara Kalpaklı lakabını takar. Mustafa da Vahide’ye âşıktır.
Gökhan Mete (Kasap Cabbar)

gökhan mete

Kasap Cabbar Ramiz’le yaşıt, köyün zengin celebidir. Kasabada kasap dükkânı vardır. Yıllar önce karısını kaybetmiş yalnız bir adamdır. Önce Ramiz’in büyük kızına talip olmuş kızı alamayınca Ramiz’le arası bozulmuştur ancak küslük uzun sürmez. Cabbar Efendi aslında kendi gibi gönlü de zengin, babacan bir adamdır.

Elyesa Kaso (Cezmi Kumandan)

erman saban

Cezmi Kumandan, Pürsıçan Kasabası Kolluk Kuvvetleri’nin başıdır. Son derece disiplinli görevine ve vatanına bağlı bir askerdir.
Luran Ahmeti (Dimitri)

erman saban

Dimitri Makedon topraklarının Bulgar Krallığı’na ait olduğunu savunan milliyetçi, acımasız zeki ve hırslı bir çetecidir. Gözünü kırpmadan masum insanları öldürür ve kurduğu çeteyle her geçen gün daha büyük baskınların planını yapar. Kara Kalpaklı’yla girdiği çatışma sonunda tek kolunu kaybetmiştir.
Mustafa Aktaş (Kara Yorgi)

erman saban

Kara Yorgi de Bulgar milliyetçisi bir çetecidir. Dimitri’nin çetesiyle birleşerek gücünü arttırmıştır ancak zaman zaman Dimitri ile ayrılık yaşamaktadırlar.

Recep Özgür Dereli (Abdül)

erman saban

Manastır Valisi Mazhar Paşa’nın oğludur. Son derece hırslı, istedikleri gerçekleşmediğinde öfkeye kapılıp şiddete başvuran, sevimsiz bir adamdır. Dilaver’in görevden alınmasına sebep olmuş, onun yerine Pürsıçan’da geçici kaymakam olarak görev yapmaktadır.

15 yorum:

Adsız dedi ki...

oyuncuların canlandırdığı karakterleri eminim kimse unutamayacak. dizideki herkes rolüne yakışmış. benim favorilerim: sütci ramiz,fatma,cezmi komutan,mustafa,alex,zarife,baytar efendi.

Adsız dedi ki...

İstanbuldan uzaklarda bu dizi çekimini sağladıkları için teşekkürler. oyuncu dediğin rolünün gereğini yapar. bu dizideki herkes inanılmaz.

Adsız dedi ki...

süper bir dizi helede mustafa kemal bittim:):)Tam bir ATATÜRKÜ CANLANDIRMIŞ GERÇEK İSMİ NEDİR???

Adsız dedi ki...

BU DİZİ HAYATİMDA İZLEDİGİM EN GÜZEL VE ANLAMLİ DİZİ. HİC TV KARŞİSİNDE AGLADİĞİMİ HATİRLAMAM. FAVORİLERİM İSE ALEX VE ZARİFE

Adsız dedi ki...

sütçü ramiz seni çooq sewiyorum.ama karça bn mustafayıda çoq sefiyorum hihi

Adsız dedi ki...

çoook güzel oyuncular var bu dizi harika. Atatürk'ü canlandıran oyuncuyu kutlarız.

ebabacan dedi ki...

tek kelimeyle muhteşem bir dizi....!
Kadro, senaryo, müzikler, hüzün ve mutluluğun içiçe işlenişi, verdiği mesajlar...Her hafta pazartesiyi iple çekiyorum.Emeği geçen herkesin emeğine yüreğine sağlık

Adsız dedi ki...

oyuncular canlandırdıkları karakterlerle o kadar bütünleşmişlerki. haftabaşını çok büyük heyecanla bekliyorum. filmin çekildiği alan konu herşey muhteşem ya çok içten. ya bütün karakterleri çok seviyorum ama vahide ve Mustafa'nın ayrı yeri var. ya film hakkında söylemek istediğim çok şey var ama...

Adsız dedi ki...

film gerek konusu gerek oyuncuları anlamında çok güzel. haftabaşını heyecanla bekliyorum. bütün karakterleri çok seviyorum ama vahide ve mustafanın yeri ayrı
"

Adsız dedi ki...

YA MUSTAFA VE VAHİDE EVLENSİN O BİHTEER HEMŞİRE NERDEN ÇIKTI BİTTER ÇİKOLATA GİBİ ACI BİHTER MUSTAFAYLA VAHİDENİN ARASINA GİRME BU DİZİ HİÇ BİTMESİN MUSTAFA KÖYE VAHİDEYE GERİ DÖNSÜN

Adsız dedi ki...

ben tek bir şey söyleyeceğim dimitri gördüğüm en tatlı en şeker eşkiya dizide sahneleri az olmuyor yani diyim size oka selamlar luran

Adsız dedi ki...

HAYAT FİLME BENZER; BAŞROL UYUNCULARI VEDE YAN OYUNCULAR OLARAK İNSAN HAYATTA ROL ALIR.
BANA GÖRE KİM HAYATIN AKIŞINA GÜZEL ŞEKİLDE YÖN VEREBİLİRSE BAŞ ROLÜ OYNAYAN ODUR BU FİLMDE KAMERAMANIN 5 DK FAZLA ÇEKİM YAPTIGI KİŞİ BAŞROL OYUNCUSUDUR...
BİRDE GÜZELLİK VE KABİLİYET ÇOGU İNSANA BAHŞEDİLMEZ BUNLARDAN BİRİ DE Berrak Tüzünataç

Adsız dedi ki...

emeği geçen herkese teşekkürler,herşey mükemmel

Adsız dedi ki...

süpeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeer gerçekten güzel bir dizi yapılan yorumlardan okuduklarımın hepsine katılıyorum ya o mustafanın(tolgahan sayışman)hastasıyım tam bir atatürk kopyası ve vahide(berrak tüzünataç)kız dediğin öyle olur benim ruh halim gibi kısacası ve tekrar süpeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeer

Adsız dedi ki...

bence harika bir film ama biraz geç ben 11 yaşındayım ve bu filmi zevkle izliyorum amayarısında yatmak zorundayım. benim gibi arkadaşlarımda bunu söylüyor birazcık daha erkene alırsanız çok iyi olur. benim favori oyuncularım vahide,mustafa,sütcü ramiz ve fatma (sesi çok güzel)