28 Mart 2008 Cuma

ELVEDA RUMELİ - Bölüm 27 / Yeni Bölüm



31 Mart Pazartesi 20:00'de



Yıl 1896... Manastır yakınlarında bir Osmanlı köyü... Türk, Arnavut,Makedon bir çok farklı etnik grup bu köyde bir arada yaşamaktadır; fakat bir süredir Balkanlar kaynamaktadır... Balkan harbinin ayak sesleri duyulmaya başlamıştır ve 500 yıldır bir arada kardeşçe yaşayan köy halkı arasında belli gerilimler doğmaya başlamıştır. Kahramanımız Ramiz, karısı ve üç kızıyla birlikte bu köyde sütçülük yaparak geçimini sağlamaktadır. Oldukça fakir bir adam olan Sütçü Ramiz, bütün bu siyasi kargaşa arasında ailesinin geçimini sağlamakta oldukça zorlanmaktadır. Tam manası ile bir halk tipi olan Ramiz biraz Nasreddin hoca biraz Bekri Mustafa biraz Karagöz karışımı bir tiptir. Kızlarına da çok düşkün bir baba, yüreğinde hiç kötülük olmayan bir adamdır. Ama gelenek ve göreneklere sıkı sıkıya bağlı biridir. Karısı Fatma ise aslında hem bu gürültücü adamı hem de evi çekip çeviren asıl kişidir. Kızları evlilik çağına gelmişlerdir. Fatma bir süredir kızlarını iyi ve zengin kocalarla evlendirmek kaygısına düşmüştür. "ELVEDA RUMELİ" Ramiz ve ailesinin ekseninde gelişen olayları anlatırken, fonda Balkanlardan çekilmekte olan cihan imparatorluğunun o yıllarına da ayna tutacak..
"ELVEDA RUMELİ"de 500 yıllık hakimiyetten sonra, Rumeli'ye Elveda diyen bir halkın hikayesini kimi zaman kahkahalarla kimi zaman gözyaşlarıyla izleyeceksiniz..

6 yorum:

Adsız dedi ki...

Atatürk diziye hoşgeldi...en güzel diziyi daha da güzel ve anlamlı yaptı...
bahar dal

Adsız dedi ki...

Hoş geldin, Hoş Geldin MUSTAFA KEMAL,27. Bölümün çok özel bir anlamı oldu. 31. mart 2008 "elveda rumeli"ye ve dolayısıyla evlerimize yani Türkiye'ye MUSTAFA KEMAL (ATATÜRK) geldi. HOŞ GELDİN PAŞAM.
Yazile

Adsız dedi ki...

16 yaşındaki MUSTAFA KEMAL'İ GÖRMEK ÇOK GÜZELDİ. Oynayan genç çok iyi canlandırmış.

Adsız dedi ki...

Atatürk'ün konu içinde işlenmesi çok güzel, bu dizi son derece bizden bir halkı gösteriyor. kostümler ve karakterler mükemmel. son eklenen inatcı Arnavut harika bir tip. bu dizinin senoryosunu yazan inanılmaz bir kafaya sahip, nerden buluyor. bu tipleri.

Adsız dedi ki...

yorum sayfasına neden gereken özen gösterlmiyor. bu diziyi çok seviyoruz. bu dizinin yayınlandığı gün o hafta boyunca bu konuşuluyor. diziyi başlangıçta izlemeyip kaçırıp başka dizilere kapılanlar bile tekrarı verileceği umudu ile bekliyorlar ki baştan sona izlemeye başlayalım diye. yakın çevremden bir çok kişi diziyi kaydet bizde izleyelim diye birbirine haber salıyor. ancak son zamanlarda bu yorum sayfasındaki sürekli ilgisizliği çözemedik neden her bölüm sonrası o bölüme ait yorum yeri açılmıyor.

Adsız dedi ki...

gönderilen yorumu neden yayınlamıyorsunuz.???