25 Aralık 2007 Salı

ELVEDA RUMELİ 14.BÖLÜM

elveda rumelinin 14.bölümünü izleyemeyenler için fan sitemize ekliyorum.iyi seyirler hepinize.Diziyi yorumlamak istiyorsanız butonu kullanınız


















30 yorum:

Adsız dedi ki...

Dizinin en güzel özelliklerinden biri oyuncuların konunun içinde gerçekten varmış gibi içten oynamaları. Oyuncuların tanıtıcı özelliklerinin anlatıldığı yerdeki fotoğraflara baktım. oyuncular okadar farklı bir imaja sahipler ki insan inanamıyor. bu kadar değişimden korkar, kaçar insan. Buradakiler, maşallah: sanki 1896yılında, yaşamışlar gibi kostümlerin içinde doğallar, KOSTUM FARKLI BİR DİLİ, İÇİNDEKİ OYUNCU FARKLI BİR DİLİ KONUŞMUYOR. Oyuncuların oyun güçlerine güvendikleri belli, bazı dizilerde kimi oyuncular daha çirkin görünürüm korkusuyla kostümlerde o döneme ait olmayan düzeltmeler istedikleri inanın iyi bir seyircinin gözünden kaçmıyor. Bu gün bazı dizilerde bu var, ne yazıkki çok dikkat çekiyor, ne yazıkki bu dizilere çok emek, masraf vb. verilmiş. Elveda rumeli oyuncularının çok genç bir kadrosu olmasına rağmen basit zayıflıkları olmadığı belli, çok iyi bir ekip, yolları açık olsun.

Adsız dedi ki...

ZAHMETSİZ RAHMET OLMAZ. Bu dizi çok zor şartlarda çekiliyor, yağmur, çamur içinde, soğukta. Ancak okadar etkiliyici ki anlatamam. Boğazda ki yalılarda çekilen filimlerdeki oyuncularla aynı kolaylığı bu filimdekilerin yaşamadığı belli. ama benim gözümde ELVEDA RUMELİ oyuncularının emeklerinin değeri ölçüsüz, tanımlayacak kelime yok. Gerçek oyuncu her koşulda performansını ortaya koyar. Gerçek yapımcılarda küçük hesaplar peşinde koşmaz, filmin gereğini yapar. TEBRİKLER: BİZ BU DİZİYİ ÇOK SEVDİK. UMARIM TÜRKİYENİN “HABABAM SINIFI, NEŞELİ GÜNLER, BİZİM AİLE GİBİ” “KALSİKLERİ” ARASINDA YER ALIR.

Adsız dedi ki...

Bu diziyi izlerken konusu insanı heyecanlandırıyor, duyguyu zirveye taşıyor. Mekanı ise çoooook dinlendiriyor, yorgunluk alıyor. Bu diziyi kimler hazırlamış(yapımcı, senarist, yöentmen, danışmanlar, kostümcüler...) diye bakma ihtiyacı duydum. Bir çoğu tanıdık isimler. kardeşim siz şimdiye kadar nerdeydiniz, niçin bizim kafamızı o kalabalık filimler ile yordunuz. Bundan sonra böylesine doğal filimler çekin, konu bizim öz insanımızı anlatsın, TAKLİT YAŞAMLARDAN ALINTILAR olmasın.TE OKA.

Adsız dedi ki...

Bir izleyici dizi için “organik” nitelemesi yapmış. Te o ka dogri olur. MÜKEMMEL.
Tv kanallarının tek ORGANİK dizisi. Seni seyrederken komedisi, konusu kadar mekanın da beni etkiliyor. Evet, ben de aynı şeyi söyleyeceğim, istanbula gelmeyin bozulursunuz.

Adsız dedi ki...

ATV EYER BU DİZİYİ EKRANLARDAN KALDIRIRSAN, KANALININ ÖNÜNDE EYLEM YAPARIZ HABERİN OLSUN. bu dizi için seni kutluyoruz. ailecek izliyoruz.oyunculara ve emeği geçen tüm çalışanlara helal olsun.

ramizinhayrani dedi ki...

tv kanallarında izlediğimiz en güzel dizi. yorumlarda ki ORGANİK DİZİ benzetmesine bayıldım. oyuncuları ayakta alkışlamak gerekiyor. öz geçmişlerine baktım bir çoğu tiyatro kökenli. bütün dizler bir yana bu dizi bir yana... bu hafdaki bölümünü en az 3kez seyrettik.

Adsız dedi ki...

Ailesi çoook yıllar önce rumeli'ye "elveda" demiş biri olarakbizim aile yapımızı ve değerlerimizi bu ka iyi anlatıyor.Emeği geçenleri kutluyorum.Ama eminim tüm bizi anlatan bir avuç dizi gibi buda yakında yayından kalkar;çünkü biz Rumeli liler "reyting mahallesi"nde oturmuyoruz arkadaşlar...

Adsız dedi ki...

Bedia hanım, bagla artık şu cezmi komutanın başını deyim sana, kime diyim, nıçin deyim, duymaymisın.

Adsız dedi ki...

Dizi muthiş gidiyor. Son bölüm de kara kalpaklı Abdülü iyi benzetti. Eline sağlık Mustafa. Diğer yorumlarda okudum ve baktım. Ben de browser oyuncusuym.Travian Browserda 1’den 15’e kadar server var. Gerçekten de, server 14 ve 15 de filmdeki karakterlerden etkilenerek yapılmış köyler var. Köyler :SÜTCİ RAMİZ, MAVROVA, CEZMİ KOMUTAN, BIYIKLI KEDİ. İçlerinden biri çok ilginç “ BİLMEM HİSSEDERİM TE O KA KÖYÜ”(hani sütçi ramiz okuma yazma bilmediğinde ” okuma bilmem ama ne yazdığını hissederim” diye söylediği söz). Bu oyunda her server de 25-30 BİN oyuncu var( yani 15 x 30 bin kişi). Sanırım dakikada binlerce insan bu isimleri görüyor. Reklam dediğin, RAYTİNG DEDİĞİN BUDUR TE O KAA. Diziyi Kıskananlara duyurulur. Bende bu oyunda köy sahibiyim, ancak ikide bir bana “elveda rumeli” köy sahipleri saldırıyorlar. Diziyi o kadar çok seviyorum ki, köyler oyun dışı kalmasın diye onlara zorunlu kalmadıkça saldırmıyorum. Ama bunlar da benim köyü silecekler serverdan bu gidişle. Kardeşler ben Türküm, kime deyim duyiy misiz?......BENİM KÖYÜ DE “CEZMİ KOMUTANIN” BİRLİĞİNE ALIN, daha kaç kez teklif edecem, bakın buradan bile size sesleniyorum...

Adsız dedi ki...

dizini yayından kaldırılmasından endişe eden arkadaş; emin ol bu dizi yayından kalkmaz,geçen haftanın reyting rekortmeni oldu. seyirci öyle seviyorki sanırım tek sıkıntıları nasıl uzatacakları olacaktır. yorumları okuyorsan, görmelisin ki oldukça nitelikli bir izleyicisi var. hatta fanatikleri olduğunu da görebilirsin.

Adsız dedi ki...

diziyi niçin yılbaşı nedeniyle yayınlamıyorsunuz.bir hafta biz nasıl bekleyecegiz çok sabır gerektiriyor, yılbaşında elveda rumeliyi seyretmeyi eğlence programlarına tercih ederdim:D

Adsız dedi ki...

okadar güel bir diziki bakarken eglendiren icinde zengin mafyalar ferrariler yatlar ve katlar yok sicacik bi dizi

Adsız dedi ki...

bende yılbaşı gecesi hüsrana uğrayanlardanım. büyük bir heyecanla eve gittim haberleri sıkılmadan izledim...ama fiyasko... offf nasıl dayanıcazz...

Adsız dedi ki...

her kanalda izlediğim dizi vardı, bu diziyi izlemeye başladım. hepsi çok sıradan gelmeye başladı.bu dizi çok başka. teşekkürler.

Adsız dedi ki...

Bu dizi biz trakyalıları sardı ama sade bizi değil galiba tüm ülkeyi fırtına gibi önüne kattı götürüyor..
Ne var ki bazı yorumlarda da okudum. İşin kolayına kaçmak için hemen tüm dizilerde olduğu gibi kalkıp İstanbul'a gelirseniz, inanın işin tadı kaçacak ve biz seyirciler de tv karşısından aynı hızla kaçacağız.
Bırakın bulmuşuz bir dizi izleyelim madem dizi keyfi atv de çıkar. Çıkaralım bizler de o keyfi. Oyun süper, oyuncular süper, ekip süper, konu şahane, e ne gerek var şimdi bu güzellikleri bozmaya. Oyuncular ve ekip de haklı mahrumiyet belki yorucu, sıkıntılı ama işin keyfi de öyle çıkıyor beyaa.
Hani erken daha Rumeliyi terketmeniz. Biz orayı siyesi olarak terk etmiş olabiliriz ama gönlümüz ve gönlümüzdekiler orada. Hani Yunanın megola ideası varmış. Bizim yok öyle şeyimiz . Demişiz Atamıza Yurtta sulh cihanda sulh." ama seversek, özlersek de suç değil ya.
Pazartesi akşamları bir başka güzel oldu sayenizde, gönlünüze sağlık.

Adsız dedi ki...

ayyyyy tolgahan sayışman çok yakışıklı berraklada çok yakışıyo ama benimle evlenmesini istiyorum pekala isim vermiyorum bu arada dizi HARİKAA

Adsız dedi ki...

dizi cok alaa olmus ama atv yayini cok zayif oldugundan canak antenleri cekmiyor pasit kanalar kadar olamiyor

Adsız dedi ki...

yorumları bile kendi kadar güzel bir dizi,ancak yorumlar ilgili bölüm altındaki butonu dikkate alarak yazalım ki izlene bölüme ait olduğu görülür. gerçi yorumlar tarihiyle çıkıyor, ordan alaşılır. aslında bölüm olarak değil de dizini yorum butonu sadece olsa bizimde kafamız karışmaz ki yorumumuzu hangi sayfaya yazacağız. hepinize geçmiş "14-15 bölüm "yazan yerde ki yorumları da okumanızı tavsiye ediyorum, bu dizi elbette istanbula taşınmamalı.......bu dizide CEZMİ KOMUTANIN SES TONU MUTHİŞ GÜZEL KENDİSİNİ ÇOOOOOK BEĞENİYORUM .

Adsız dedi ki...

Mustafa(Naamik/karakalpaklı), dilaver(amcasının kaymakamı), hasan(bıyıklı kedi), Alex (yakışıklı muallim) ve cezmi komutan= kahraman şilahşörleri. Te o kaa.

Adsız dedi ki...

bedia hanım ne yapardı bilmeme, ama ben sofiyi cezmi komutana verdim gitti. Alex ekranların başında öldürdün bizi.mükemmelsin.

Adsız dedi ki...

dizinin reklamları son güne kadar çıkmaz oldu, neden? tam bir hafta bekletiyorsunuz. diziyi özledik, hiç değilse reklemları ile oyalanıyorduk. ELVEDA RUMELİ HARİKASIN.

arde dedi ki...

bu dizinin uzun soluklu olmasını istiyorum atv bizi dikkate al. ben de istanbula gelmelerini istemiyorum. oyuncuların ne kadar zor koşullarda filimi çektiklerini fimli seyrederken anlamak mümkün. zaten haberlerde de çıktı. çooooooook doğal bir film,BRAVO.....KISKANANLAR ÇATLASIN. SİZDE YAPIN, eliniz armut toplamasın. oyuncuların o dönemi yansıtışı çook iyi. bu diziyi seyreden başka kanal da o gün inanınki film seyredemez. hatta başka zamanlarda bile başka filimlerde görmek istediklerimiz ne yazıkki sadece bu dizi de var, o yüzden diğerlerinin tek şansı sedece insanların o günlerde canlarının sıklıması( bir dizi izleyelim bakalım vakit geçşin türünden) ve bu diziyle aynı saate ve ard arda gelmemeleri olabilir.

Adsız dedi ki...

Bu dizi tvnin yüz akı.Bu kadar doğal,samimi,içten bir dizi şimdiye kadar seyredilmedi.Mekanlar doğal,kıyafetler doğal,aksan süper.Tek kelimeyle harikaaaaaa....Sakın ola ki kaldırmaya yeltenmesinler.Oradan da ayrılmasınlar.

Adsız dedi ki...

Doğal,içten,samimi.Mekanlar,kıyafetler,aksan herşey süperrrr.Hele Erdal Özyağcılar,tüm oyuncular hepsi muhgteşemmmmm.Sakın kaldırmayın.Çünkü tv dizilerin içinde yüz akı olan bir dizi.Oralarda çevrilmeye devam etsin.Reytinglerde de 1 numara.Bizim gönlümüzde de 1 numara.

Adsız dedi ki...

KIRK YAŞ VE ÜSTÜNDEKİLER İYİ BİLİR.TV'NİN EN MERAKLI YILLARINDA
DR.KİMBIL,CEYAR,BABİ.LUSİ YADA PEMBE DİZİLER NASIL İNSANLARDA HAYRANLIKLA İZLENDİYSE VE ARTIK HİÇ TV SEYRETMEYEN İNSANLARIN OLDUĞU BU ZAMANDA "ELVEDA RUMELİ"DİZİSİ O ESKİ YILLARDAKİ TV HEYECANINI GERİ GETİRDİ. BU KADAR MÜKEMMEL OLUR FİLMİ SEYRETMİYORUZ SANKİ YAŞIYORUZ,BÜTÜN EKİBİ CANI GÖNÜLDEN KUTLARIM.İŞTE O KA!

Adsız dedi ki...

daha ne süyleyelim süper şu anda yayınlanan dizilerin içinde en güzeli mükemmel bu dizide emeği geçen herkesi birkez daha ayakta alkışlıyorum her yeni bölümü merakla bekliyoruz ve oynadığı an hiç bitmesin istiyoruz işte okaaaa

Adsız dedi ki...

dizi harika gerçektende geçmişi esprili ama gerçekçi bir şekilde ifade ediyor aynı hızla devam etmesini dilerim tüm oyuncuları tebrik ederim bu arada harika bir başarı sergiliyor hepsi

ramizinhayrani dedi ki...

Dizinin BAYRAK BİLMECESİNİ ÇÖZELİM:
15. yüzyıldan sonra AL RENKLİ bayrak HİLAL ve YILDIZ türkleri temsil etmiştir. ancak Yavuz Sultan Selim dönemindeki Çaldıran Savaşı'nda ise yeşil SANCAK kullanılmaya başlanmıştır. Türk Bayrağı'na en yakın şekil ise III. Selim döneminde rastlanır. Bu AL RENKLİ bayrakta HİLAL ile birlikte sekiz köşeli YILDIZ kullanılmıştır. YILDIZIN BEŞ KÖŞELİ halinde kullanılması ise "1842" yılında ABDÜLMECİT dönemine denk gelir. ancak, Saltanatın kaldırılması üzerine 29 Mayıs 1936 tarihinde çıkartılan 2994 sayılı kanunla Türk Bayrağı'nın AY ve YILDIZIN büyüklük şekline ve ölçüleri kesin bir şekilde kaar çıkarılarımiştir. 28 Temmuz 1937 tarihli 27175 sayili Türk Bayrağı nizamnamesi kararnamesi ile de Türk Bayrağı'nın kullanılışı düzenlenmiştir.
Kırmızı zemin üzerine hilal ve yıldız bulunan bayrak, Osmanlılarda İlk defa 1793'de DEVLETİNN RESMİ BAYRAĞI olarak kabul edildi. Ancak bu bayraktaki yıldız, sekiz köseli idi. Bu bayrak Osmanlı Devleti'nin resmi ve umumi sembolü olarak kullanıldı. Sultan I. Abdülmecit zamanında 1842'de yıldızın beş köseli olması kararlaştırıldı ve Osmanlı bayrağının şekli kesinleşti. Bu devirde padişaha ait tuğralı sancaktan başka hükümdarın gemileri ziyaretinde kullanılan, ortasında güneş ve dört kösesinde de şualar bulunan bir SANCAK daha vardı.
Diziyi o kadar çok beğeniyle izliyorum ki bayrak konusundaki haksız eleştiriye duyarsız kalamadım.

Adsız dedi ki...

vahide ve mustafa çok yakışayiler
ben saa deyim niçin sen bana deysin niçin niçin üstüne niçin
eeee niçın

Adsız dedi ki...

ya şu elveda rumelinin 29 . bölümünün ya özeti verin bu yüzden ödevler yapılmıyo